tik.tok.tik.tok.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

the visitors =)

Wednesday, November 10, 2010

brother.






usha la link ni. td aku tbace psl post ni kat fb. psl abang dgn adik. weh. sumpah sdeh. aku yg mcm hati keras ni pon boleh mleleh air mate bace. da la dpn rumet. aq da la x pna nangis dpn dorg. kantoi bah! lg touching sbb aq pon ade abg jugak. kire mcm memahami sgt la perasaan adik dy tuu. huu. sob.sobb. :''(

di kesempatan ini ( skema siket ayat) aku nak la kongsi siket cerita psl abg aku. yelaa. bangge la sket.org ade abang. bukan abe sygg tauu. abang kandong! he he. aku besyukor gilaa sbb abg aku ni sorg yg sgt2 btanggungjawab. aku plg ske klo dy blk cuti, nnt klo aq mls2 nak drve, request jep. mst nnt dy willing nak hantar (wpon mule2 dy merungot berjela.jela smpi rase nak cabot je gigi taring dy. wakakaa.) tu la abg. camne mls pon. dy mst akan pasti kan kslmtn adek dy terjamin. ohh ye. yg plg aq salute sgt kat abg aq ni, sbb dy pandai. skang ni dy dah dlm 3rd year medik dkt medan. aq bukan nak promote abg aku sgt. just nak cite laa, sometimes, mak aku salu compare2 kan abg aku dgn aku. well, anak first mmg slalu di jadikan role model pd adik2 kan? hurm, same goes to me and my youngest brother. mak aku salu suroh aku bljr rjn2 mcm abg aku. mak aku ckp jgk, klo aq x bljr pndi, x dpt keje gaji bsr, t, aku x leh lg dah pakai brg mahal2. muahehee. sempoi en mak aku? haha. tp aku salu buat2 tak hirau ape yg mak aku ckp. lg2 dpn abg aku. sbb, ego aku ni tinggi. aku x suke klo ade org lbeh dri aku. lg2 sibling sndri. wpon sena nye dlm hati aku mmg bangge kan sgt abg aku. aku twu dy pandai, dy anak yg baik, tapi aku x nak dy twu slame ni aku bangge dgn dy. sbb nnt kembang pulak idong dy. wakakakaka! ;p



sometimes kan aku serbe slh sgt dgn abg aku. sbb aku rase bpk aku salu lbeh kan aku dri dy.i mean, klo aku mntk mst aku dpt. actly, abg aku jrg mntk2 ng bpk aku. oh mybe sbb dy lelaki kot.tak suke memintak. tp yg aku pelek tu, duet dy mst lg bnyk dri aku. heishh. hurm,tp 1 thing dy x pnah twu. all this while, stiap yg aku dpt dri bpk aku, mst aku tringat dkt dy jgk. klo boleh aku nak dy pon dpt skali. tp ape kan daya, saya ni lebeh materialistic dri dy. teheee. ;'p aku ingat lg dy pernah sound aku, "iqa mmg slalu eh dpt ape yg iqa nak?? " fuwoo! makan dlm wok. start dri tu, aku mcm beringat la klo nak mntk ape2. hehe. terima kaseh la krna menyedarkan dri ini. ;') tp, aritu, masa abah bg abg man blackberry, iqa smpn je dlm hati. nak jugakkkk.. ;(


.......flashback1......
ahaa. ade 1 kisah sejarah pahhit.payau,kelat jd kat aku dgn abg aku. mase tu, ktorg kecik lg. tyme tu ktorg stil dkt mersing lg (umah atok sblh mak) aku igt lg mlm tu, ktorg nak kluar pg parkson. wah! parkson tuu. zaman tu, da jakon sgt la kan. then, tyme tgah tgu mak aku siap2, ktorg main2 dlu. mase tuu, mak aku bwk blk ade 1 mnde ni. aclty cam project seni kat skolah tau. aku x twu ape name mende tu. alaa, dy mcm kinda mask kot, pastu adela muke singa kat topeng tu.tp dy boleh sarong kat kepala. then, mende tu abg aku jumpe dlu. biase la, tyme tu bdk kecik lg kann. mcm sume mnde yg comel2 sume aku nak. then, aku berlari.lari la dlm rumah dgn abg aku sbb nak rebot kan mnde yg x sbrape mhl tu. suddenly, tawu ape jd, abg aku tjatoh, tersungkur then terlanggar cermin rak kaca. OMG! tersembam kaww muka dy dkt cermin kaca tu. and, x pyh tny lg la kaca tu pecah ke tak. klo dah berdarah mleleh kuar dri pipi dy. and guess what, dy kne 9 jahitan mlm tu. ohh. pity him. boleh bayang x, klo mnde tu tjadi kat aku?? da la aku perempuan. ohhh. ok. stop. x nak pk lbeh2. smpi skrg tau ade lg parut kat muke dy. and tu sume sbb aku. klo bukan aku yg nak kejar2 sbb nak dpt an mnde tu, xde la kesan parot tu terlekat lg kat pipi dy kan. hu hu. ;(
tp pape pon, aku syg sgt ng abg aku. dy selalu jd penyelamat aku. yeayhhhhh!! u're my hero abg man!! ;D


....falsh back 2.....
dlu abg aku ni jenis gembeng sket kot. upss soryy abg man! hehe. mase tu, nak skolah tadika. abg aku 6taon. aku 4 taon. and know what, aku 4 taon da skolah tadika. alasan nye, mak aku suroh aku teman kan abg aku sbb dy takot nak pg skolah. muahahaha! hensem gila kan aku tyme tuu? kecik2 lg da skola. siap jd bodyguard plak untok abg aku. haha. lawak gile ble ingat blk. tp. skang stil aku x leh lwn kot kpandaian and kecerdikan abg aku. huurm, tak kesah laa. at least, ade sorg doctor dlm family aku kan. nnt klo sakit2 sng nak refer. in fact, bpk aku salu tau ckp, "kakak nnt sng la klo nak bersalin. abg man kan doktor"
OMG! no no no wayyyyy! tak sanggop aku. haha. phm2 sndri la kan.. woot.woot. ;'p

anyway, tak sabar gile nak tgu dy blk cuti. even kne thn tlinge sbb kne kutok dgn dy.but still, tak sbr nak tgu dy blanje cool blog and secret recipe. hee. ohh. nak soh dy blnje movie jugakss. ghee. and yg plg x sbr, nak tgk dy buat muke2 buruk dgn bunyik2 yg macam2 jenis yg boleh buat org tgelak smpi tesembor.sembor air liur. BAHAHA.

PS: iqa syg abg man. u're my one and only abang in this world. no one can replace you. i'll always pray for ur success and long lasting with kak ila..






yes. sometimes, we do act fool things together. ;')

2 comments:

  1. kaw tawu tk? aku pon macam dah sayang abg kaw lpas bace post yg neh. heheheehe.

    ReplyDelete
  2. erkkk,, ko jgn maen gilee. HAHA.

    ReplyDelete

the faith

1-things always come for reason
2-what goes around comes around :)

misstyqa's favourite page